משמעות השם "וישודה" היא טיהור, ואכן צ'אקרה זו קשורה לטוהר, לחיבור לאמת רוחנית אוניברסלית שחוצה זמן ומרחב, וליכולת לבטא אותה בחיי היומיום. כשהצ'אקרה פתוחה, מאוזנת וטהורה האדם מחובר לאמת הרוחנית שנוכחת ומדריכה אותו בדרכו.
אנאהאט צ'אקרה היא נקודת המרכז, השער וגם הגשר שבין הצ'אקרות התחתונות לעליונות. "משימתה" היא ליצור אינטגרציה ולשמור על איזון בין הרבדים השונים בהם אנו מתקיימים. בעשותה כך היא יוצרת תחושה קורנת של שלמות אצל האדם, מוקירה ומחברת בין רוח וחומר. בתוך תחושת השלמות הזו (wholeness) שוכנים זרעי השלווה הפנימית.
בצ'אקרה זו אלמנט האש מצית את אור התודעה ואנו יוצאים מהמישור הגופני והלא מודע שמאפיין את הצ'אקרות התחתונות, ומתחברים ברמה הנפשית והגופנית אל כח הרצון והאקטיביציה של העוצמה האישית שלנו, שנועדה לשרת את הבריאה כולה (מה שמתאפשר כשהצ'אקרה מאוזנת).
לאחר שבצ'אקרה הראשונה נוצר מבנה יציב שיכול להחזיק דברים במקום, יכולה להווצר תנועה, שהיא ממאפייני הצ'אקרה השניה.
תנועה קיימת בכל חלקי היקום והיא מאפיין חיוני של אנרגיה, חומר ותודעה, ובכלל של כח החיים – הפראנה. דרך אלמנט המים של צ'אקרה זו אנו מגלים את התנועה, העונג, השינוי והצמיחה המתאפשרת בעקבות השינוי.
"על ידי כך שתימצא עם עצמך… על ידי התבוננות בעצמך בחיי היום יום בדריכות ומתוך עניין, מתוך כוונה להבין ולא לשפוט; כאשר אתה מקבל קבלה מלאה את כל המתרחש, באשר הוא, אתה מעודד את החבוי בעומק לעלות על פני השטח ולהעשיר את חייך והכרתך. זוהי העבודה האדירה של המודעות; היא מסירה מכשולים ומשחררת אנרגיות על ידי הבנת מהות החיים והדעת. תבונה היא השער לחופש, אך תשומת-לב מכוונת היא אם התבונה."
ניסרגדהטה מהאראג', אני הוא זה